Kasteel van Groenenberg

  • Mooi kasteeltje in uitgestrekt park
  • Op slechts 10 km van Brussel
  • 200
  • 31km

Twintig jaar geleden kocht en renoveerde de Vlaamse overheid dit burgerkasteeltje van rond 1900 en het ruime park van 45 ha er rond. De bovenste verdiepingen zijn nu kantoorruimtes voor het Agentschap van Natuur & Bos. De zalen op de gelijkvloers kan je huren voor vergaderingen. Je hebt er een prachtig zicht op het park en toegang tot de terrassen. In de kelder bevindt zich een professionele keuken waar lokale traiteurs je lunch of diner kunnen verzorgen.

Het park is een oase van stilte, met prachtige plantcollecties azalea's, hortensia's en rododendrons. Met zijn kronkelende wegen, gebogen bosranden en uitgestrekte grasvelden leunt de vormgeving volledig aan bij de Engelse tuinarchitectuur. In het mooie park is er ook een grote evenementenweide waar je bijvoorbeeld tenten voor een event kan plaatsen. Op enkele minuten wandelen van het kasteel, zijn er 2 parkings voorzien voor de bezoekers van dit kasteel, het Kasteel van Gaasbeek en de Museumtuin waarmee er een nauwe samenwerking is.

Het kasteel van Groenenberg ligt op slechts 10 km van Brussel. Het kasteel en het park vormen de ideale setting om te onthaasten, inspiratie op te doen of in alle rust rond de tafel te zitten met uw collega's of zakenpartners.

GPS coördinaten: Kasteelstraat 40, 1750 Gaasbeek (tegenover domein Gaasbeek).

Kasteel van Groenenberg


Vergaderen

Zaalnaam
Bruegelzaal 1 Opsplitsbaar in 2 delen 35 80 40 40 40 - 60 - - - -
Azaleazaal 48 - - 12 12 - - - - - - -
Galoppinzaal (catering) 42 50 - - - - 40 - - - - -
Evenementenweide - - - - - - - - - - - - -

Activiteiten

In de buurt

Hotelhoeve Klein Nederlo

Vlezenbeek
De familie Walravens verwelkomt je in deze sfeervolle, authentieke hoeve in Sint-Pieters-Leeuw. Tussen de velden, op amper 500 meter van het imposante Kasteel van Gaasbeek ...
  • gezellige hotelhoeve op 10 min wandelen van Kasteel van Gaasbeek
  • 13 stijlvolle tweepersoonskamers en 3 suites

De Serre van de Museumtuin in Gaasbeek

Gaasbeek
Wanneer de oranjerieplanten van maart tot oktober buiten staan in de Museumtuin, komt de mooie serre vrij om bijzondere evenementen te ontvangen. De glazen constructie ...
  • Bijzondere eventlocatie met veel klasse
  • Topligging: 10 km van Brussel + parking