• Ontdek het Pajottenland op een unieke manier, met de scooter!
  • Uw arrangement op maat van uw interesses, we staan open voor alle mogelijke suggesties!
  • 37km

Scootertours Pajottenland is een verhuurbedrijf van scooters. We verzorgen scootertochten (voornamelijk) in het Pajottenland. We hebben 12 scooters van 49cc ter beschikking. Vertrekpunt is steeds in Roosdaal, maar we kunnen de scooters ook leveren op verplaatsing, mits transporttoeslag.

De verhuurformules zijn een hele dag (van 10 tot 18u), een halve dag (van 10 tot 14u of van 15 tot 19u) of een nocturne tijdens de zomermaanden juni, juli en augustus (van 18 tot 22u) BA verzekering (franchise van 250€) en huur van de helmen is inbegrepen. Er dient een waarborg betaald te worden. Er is de optie om een extra verzekering te nemen voor eigen schade aan het voertuig.

Er kan een gids de tour begeleiden indien gewenst of deze is verplicht bij grote groepen( vanaf 8 personen).

Er is ook de mogelijkheid om een midweek of weekend te huren.

Trekpleisters in onze regio zijn de vele lambiekbrouwerijen, kastelen en het glooiende landschap van het mooie Pajottenland.

De voorgestelde activiteiten zijn een paar voorbeelden vd vele mogelijkheden tot combinatie onderling. We staan open voor alle mogelijke suggesties en besprekingen. Er is ook de mogelijkheid om een picknick te leveren op een af te spreken plek.

Activiteiten

Scootertocht Bruegelroute 60 km hele dag

Deze scootertocht brengt je door het glooiende landschap van de Pedevallei, waar Pieter Bruegel De Oude zijn schildersezel plantte en inspiratie vond voor een wereld vol fantasie. Ontdek het schilderachtige Pajottenland en Zennevallei met fabelachtige kastelen en eeuwenoude lambiekbrouwerijen.

Vertrek in Pamel (60 km) of op verplaatsing mits transporttoeslag ( Bv aan de kerk van Sint Anna Pede = 45 km)

Eten kan in Gaasbeek, Praetcafé Dilbeek, de Rare Vos in Schepdaal, of de Koetsier in Sint Pieters Leeuw

Bezienswaardigheden: De kerk van Sint Anna Pede, Kasteel Van Gaasbeek, Rozentuin Coloma, Watermolen van Sint Gertrudis Pede en de Witseboom

Brouwerijen: Lindemans in Vlezenbeek, De Troch Wambeek, Timmermans Itterbeek, Angerik Dilbeek

Er zijn dus verschillende mogelijkheden en combinaties van activiteiten mogelijk.

Prijs 69€ per scooter. Eventuele medepassagier betaalt 15€ Zie ook algemene voorwaarden op de website. Inkom activiteiten niet inbegrepen.

Scootertocht halve dag met bezoek aan volksmuziekinstrumentenmuseum en/of geuzestekerij – mooiste dorpenroute 50km

De tocht loopt van Pamel, naar OLV Lombeek, naar Gooik en kasteel van Gaasbeek. Er is de mogelijkheid om het kasteel van Gaasbeek te bezoeken, al dan niet met bezoek aan de museumtuin of een wandeling te maken in het domein. Er zijn ook vele restaurants en café’s in de buurt en een ijssalon.

Het Volksmuziekinstrumentenmuseum bevindt zich in Gooik , ter plekke is er ook een volkscafé De Cam, waar ook typische Pajottenland gerechten worden geserveerd en een geuzestekerij die kan bezocht worden op afspraak.

Voormiddag -van 10 tot 14u- of namiddag -van 15 tot 19u

Vertrek in Roosdaal, korte kamstraat 32

Prijs 49€ per scooter. Eventuele medepassagier betaalt 15€.

Inkom van het museum, geuzestekerij of kasteel van Gaasbeek niet inbegrepen.

Scootertours halve dag : Zepposroute en bezoek aan de molen van Kapitein Zeppos en museum -30 km

Vertrek in Roosdaal, Korte kamstraat 32. De route loopt langs OLV Lombeek, mooiste dorp van Vlaams Brabant, waar zich de hertboommolen bevindt aka de molen van kapitein Zeppos. De molen kan er bezocht worden met een gids en ook het bijhorend museum. Terplekke, in Brasserie Zeppos, kan er een drankje genuttigd worden in de authentieke schuur. Verder loopt de route naar Gooik en Oetingen. Hier is eventueel de mogelijkheid om op de site van De Cam allerlei activiteiten te doen, zie mooiste dorpen route.

Voormiddag -van 10 tot 14u- of namiddag -van 15 tot 19u

Prijs 49€ per scooter. Eventuele medepassagier betaalt 15€ Zie ook algemene voorwaarden op de website. Inkom molen en museum niet inbegrepen.

Scootertocht halve dag – mooiste dorpenroute 50km (kasteel van Gaasbeek )

De tocht loopt van Pamel, naar OLV Lombeek, naar Gooik en kasteel van Gaasbeek. Er is de mogelijkheid om het kasteel van Gaasbeek te bezoeken of een wandeling te maken in het domein. (Inkom gratis) Er zijn ook vele restaurants en café's in de buurt en ook een ijssalon.

Een andere mogelijkheid is het bezoeken van de rozentuin Coloma in St Pieters-Leeuw met bijhorend restaurant De Koetsier. Inkom van het park gratis

Voormiddag -van 10 tot 14u- of namiddag -van 15 tot 19u Vertrek in Roosdaal, korte kamstraat 32

Prijs 49€ per scooter

Eventuele medepassagier betaalt 15€; zie ook onze algemene voorwaarden op de website.

Scootertocht halve dag Paradijsplekjesroute 50 km en bezoek aan brouwerij Lindemans

Vertrek in Roosdaal, Korte kamstraat 32. De route loopt via verschillende pareltjes in het Pajottenland. Zoals de bunkers van Pamel, zicht op Brussel aan de horizon, de Kesterheide , het hoogste punt in de streek, natuurgebieden, rustplaatsen en mooie uitzichten over het glooiende Pajottenland

Er kan een ijsje gedegusteerd worden in De Smulhoeve in Liedekerke, of een frisse geuze of Lambiek gedronken worden in Den Haas.

Brouwerij Lindemans verzorgt begeleide bezoeken met degustatie (inkom en gids niet inbegrepen)

Eten kan in verschillende restaurants langs de route in Gooik of Gaasbeek of bv. in Klein-Nederlo in St Pieters Leeuw, waar je rustig kan zitten in de schaduw van de bomen, of bv. in het Koetshuis van Strijtem

Voormiddag -van 10 tot 14u- of namiddag -van 15 tot 19u

Prijs 49€ per scooter. Eventuele medepassagier betaalt 15€ Zie ook algemene voorwaarden op de website.

Dagtocht “Langs grote hoeven en kleine kapellen” 60 km met bezoek aan Museum van het Brabants trekpaard in Vollezele

Deze lus door het prachtige Pajottenland gaat van Pamel via Oetingen naar de Congoberg in Vollezele, een stiltegebied met verre en prachtige uitzichten! Dit dorp is de bakermat van het fiere Brabantse trekpaard. In het voormalige gemeentehuis vind je dan ook het Museum van het Belgisch Trekpaard, een bezoekje waard (met gids). Verder loopt de tocht naar de mooie dorpjes Galmaarden, Bever, sint Pieters Kapelle en Herne waar je onderweg vele pittoreske kapelletjes en grote machtige vierkantshoeves tegenkomt.

Er zijn enkele eetgelegenheden in Herne of Vollezele, maar wenst u exclusief te eten ga dan naar ’t Sleutelgat in Lieferinge of Restaurant Popelier in Gooik.

Prijs 69€ per scooter. Eventuele medepassagier betaalt 15€ Zie ook algemene voorwaarden op de website. Inkom activiteiten niet inbegrepen.

Dagtocht Pajotroute 75 km

Vertrek in Pamel korte kamstraat 32

Deze lange lus door het glooiende Pajottenland loopt van OLV Lombeek naar Gooik, Oetingen, Pepingen, Gaasbeek, Lennik, Schepdaal en via Ternat terug naar Pamel.

Onderweg kan je eten in Gooik of Gaasbeek, Klein Nederlo of De Koetsier in Sint Pieters Leeuw, of De Rare Vos in Schepdaal.

Mogelijkheid is er om de brouwerij Lindemans te bezoeken. Of om het Kasteel Van Gaasbeek , al dan niet met museumtuin, te ontdekken.

Prijs 69€ per scooter. Eventuele medepassagier betaalt 15€ Zie ook algemene voorwaarden op de website. Inkom activiteiten niet inbegrepen.

Dagtocht geuzeneuzeroute 70 km

Vertrek in Pamel (70 km) korte kamstraat 32

Deze tocht start ongeveer aan de Zepposmolen, via Gooik, Lennik, Gaasbeek, , Vlezenbeek, Dilbeek kom je in St Martens Bodegem en Schepdaal en via Eizeringen terug in Pamel.

Onderweg kan je eten in Gooik of Gaasbeek, Klein Nederlo in Sint Pieters Leeuw, of De Rare Vos in Schepdaal.

Mogelijkheid is er om de brouwerijen Lindemans en Timmermans te bezoeken. Of om het Kasteel Van Gaasbeek , al dan niet met museumtuin, te ontdekken. Er kan ook een huifkartocht worden gepland van 1u langs de scooterroute, in Sint Martens-Bodegem. Deze huifkar kan tot 15 personen vervoeren en kost 150€ voor het eerste uur, daarna komt er 50€ per uur bij.

Prijs 69€ per scooter. Eventuele medepassagier betaalt 15€ Zie ook algemene voorwaarden op de website. Inkom activiteiten niet inbegrepen.

In de buurt

Villa Molenhof

Roosdaal
Gelegen in hartje Pajottenland, op de grens van Liedekerke en Roosdaal, is Villa Molenhof de aangewezen locatie voor de organisatie van al uw professionele evenementen ...
  • Ontvang uw klanten, zakenpartners of team in een professionele omkadering met uitstekende gastronomische catering en uitgebreide faciliteiten in een strak architecturaal kader.
  • 4 hectare groot domein met een eigentijdse luxueuze uitstraling, zwembad, vijvers, meerdere terrassen en privé-parking.

De Architect

Lennik
De Architect verwelkomt je gasten in een persoonlijke, stijlvolle en warme sfeer. Deze oude oogstschuur werd met oog voor het historische karakter omgebouwd tot een ...
  • Historische oogstschuur uit 1863, omgeven door een ommuurde tuin
  • Feestlocatie met ervaren team dat zorgt voor het perfecte event

Seminariecentrum Il Fioretto

Lennik
Organiseer je opleiding of cursus in seminariecentrum Il Fioretto. Het vormingscentrum beschikt over 3 polyvalente zalen, waarvan een auditorium met 105 plaatsen. Troeven zijn de ...
  • in het groene Pajottenland, dicht bij Brussel
  • eenvoudige cursusruimtes te huur